Zij-instroom

Stel dat u er ná het afronden van uw opleiding achter komt dat u eigenlijk veel liever voor de klas had willen staan, maar u daar nu niet de juiste papieren voor heeft. Dat zou zonde zijn… Gelukkig is er de zij-instroom voor de Pabo. Dit is een tweejarige opleiding tot leraar basisonderwijs (Pabo) die u na het afronden van een andere hbo- of wo-opleiding kunt volgen. U staat dan direct betaald voor de klas en haalt tegelijkertijd uw lesbevoegdheid voor het primair onderwijs.

Ook bij het Islamitisch College kunt u zij-instromer worden. Om dit traject in te gaan, moet u aan een paar voorwaarden voldoen:

  • U heeft een geaccrediteerde hbo- of wo-opleiding afgerond, of een buitenlands getuigschrift dat gelijkwaardig is aan een geaccrediteerde hbo- of wo-opleiding.
  • U heeft de afgelopen twee jaar niet ingeschreven gestaan bij een lerarenopleiding;
  • U heeft het geschiktheidsassessment doorlopen en bent geschikt verklaard voor het zij-instroomtraject (met een geschiktheidsverklaring).

Voldoet u aan die eisen en wilt u zich graag inzetten voor de kleine wereldburgers op onze scholen? Dan maken we graag kennis met u! Als er een klik is en we besluiten dit traject met u aan te gaan, dan melden we u aan bij de Hogeschool Rotterdam, waarmee we een samenwerkingsconvenant hebben voor het zij-instroomtraject. Alvast enthousiast worden over de opleiding? Hier leest u er alles over.

 

De kleine lettertjes

Goed om te weten: tweejarige opleidingen op hbo-niveau staan niet gelijk aan een hbo-bachelor. De professionele bachelor is ‘pas’ een hbo-bachelor als de studie 240 studiepunten kent of vier jaar duurt. Programma’s met 180 studiepunten komen eventueel in aanmerking. Maar laat u niet afschrikken: wij weten dat u met dit zij-instroomtraject een goede leerkracht kunt worden!