Onze partners

Samenwerken is een randvoorwaarde voor ons onderwijs. Wat ons betreft bieden we daarmee beter onderwijs aan kinderen, hebben onze interventies meer effect en is er meer inclusiviteit. We vertellen u dan ook graag hoe die samenwerkingen eruitzien:

  • Doorgaande leerlijn: de overgang van de peuteropvang naar de basisschool kan best intens zijn voor kinderen. Om te zorgen voor een ‘zachte landing’ is Noah Kinderopvang onderdeel van onze stichting. Deze peuteropvang zit bij elke locatie van onze basisscholen, deelt onze missie, visie en kernwaarden en werkt op dezelfde wijze als onze basisscholen. Zo komen kinderen al vanaf twee jaar bij ons.
  • Techniek en wetenschap: hoe leuk en leerzaam is het om over techniek en wetenschap te leren van studenten van de Technische Universiteit? Daarom werken we samen met de TU. Hun studenten laten onze kinderen kennismaken met deze wondere wereld.
  • Cultuur en actief burgerschap: kunst en cultuur stimuleert kinderen, helpt ze hun eigen talenten te ontdekken en wakkert hun creativiteit aan. Voor ons is het dan ook belangrijk om kinderen daarmee kennis te laten maken. Hiervoor werken wij samen met CMK (cultuureducatie met kwaliteit).
  • Lezen, lezen en nog eens lezen: nieuwe werelden ontdekken, lessen leren, taal ontwikkelen: lezen is zó goed voor kinderen. Onze schoolbibliotheek is daar een hele belangrijke plek voor. Samen met de bibliotheek van Schiedam zorgen we ervoor dat die op orde is.
  • Zorg: soms hebben kinderen extra zorg nodig die wij niet op school zelf hebben. We werken hiervoor samen met verschillende partners, bijvoorbeeld schoollogopedie, Minsters en Auris. Meer informatie over de zorg op onze scholen vindt u hier.
  • Brede School: met elkaar het netwerk rondom een kind versterken: dat is de ambitie van een Brede School. Daarvoor werken wij samen met buurt- en welzijnsorganisaties en met onderwijskundigen. Denk aan: De Kleine Ambassade, Stichting Academia, Harry Janssens, de Schoolschrijver, BMC en Stichting Regenboog.
  • Buitenschoolse opvang: kinderen die na school naar de buitenschoolse opvang gaan, kunnen hiervoor terecht bij onze partner Stichting Academia.
  • HR: Sinds 2020 werken de HR-professionals in de regio Schiedam en Vlaardingen samen om leerkrachten aan te trekken. Hiervoor geldt een regionale subsidie. Ook de bestuurders komen regelmatig samen over dit onderwerp.
  • Samenwerkingsverband: wij maken deel uit van het samenwerkingsverband (SWV). Hier komen verschillende schoolbesturen samen om uiteenlopende zaken te bespreken. Zo kunnen we de zorg in en rond de scholen veel beter regelen. Er neemt bijvoorbeeld altijd iemand vanuit het SWV deel aan het Voorschools Ondersteuningsteam waarin zorgleerlingen besproken worden.

Om welke samenwerking het ook gaat, wij vinden ze altijd nuttig. Denkt u dat een samenwerking tussen uw organisatie en onze scholen leerzaam, nuttig of leuk zou zijn? Dan komen we graag met u in contact!